Asiakkaamme kertovat Maventasta

Lue kuinka asiakkaamme säästävät aikaa ja rahaa käyttämällä Maventaa. Maventalla on yli 30.000 asiakasta.

Ecom Oy


”Edut ovat niin ilmeiset, että olemme jopa hieman jarrutelleet Maventan markkinoimista asiakkaillemme, jotta kaikki eivät ryntää käyttämään sitä samanaikaisesti.”

Taloushallinnon ohjelmisto- ja palveluyritys Ecom säästää Maventan avulla omaa ja asiakkaidensa aikaa.  ”Verkkolaskun eduista on puhuttu todella pitkään, mutta käytännössä yleistymistä ovat hidastaneet palvelujen väliset raja-aidat ja huono yhteensopivuus, puhumattakaan huonoista käyttöliittymistä”, Ecomin Jarmo Kähkönen sanoo.

Maventa oli ensimmäinen verkkolaskupalvelu, jonka joustavuus, yhteensopivuus ja integroitavuus täyttivät Ecomin kriteerit. Ennen kuin Maventaa ryhdyttiin markkinoimaan asiakkaille, Ecom testasi palvelua itse. Tulokset olivat erinomaisia. ”Laskennallisesti säästimme työaikaa puoli tuntia joka päivä”, Kähkönen kertoo. Verkkolaskutus on täysin integroitu Ecomin taloushallintosovellukseen. ”Maventa on markkinoiden pisimmälle integroitu sähköisen laskutuksen palvelu, ja käytettävyydeltään palvelu on juuri sitä mitä pitääkin, eli mahdollisimman huomaamaton käyttäjälleen.” Maventan etuja ovat myös joustavuus ja integroitavuus. Sen avulla voidaan tulevaisuudessa rakentaa erilaisia lisä-arvopalveluita, joilla saadaan laskujen lisäksi sähköistettyä muutakin dokumenttiliikennettä, esimerkiksi tilauksia.  

Ecom on rakennusalalle, erityisesti talotekniikan alan yrityksiin keskittynyt taloushallinnon ohjelmisto- ja palveluyritys. Ecom Oy:n tavoitteena on nostaa asiakasyritysten tuottavuutta ja vähentää rutiineihin kuluvaa aikaa. Käytännössä tämä merkitsee asiakkaille enemmän rahaa vähemmällä työllä. Ecom on perustettu 1995, työllistää 11 työntekijää ja palvelee yli 2200 asiakasta. Päivittäisiä Ecom-käyttäjiä on yli kymmenen tuhatta.

Soleus Oy


”Rahan kierto nopeutuu huomattavasti koska laskut ovat perillä vastaanottajalla heti. Kassavirta realisoituu näin nopeammin.”

Soleus Oy käyttää Maventaa laskutuksensa tehostamiseen. ”Verkkolaskutuksen yhteensopivuus on kaikille yrityksille erittäin tärkeää. Vaihtoehtona on vain paperilasku, jonka tekeminen on hidasta, vaivalloista ja tylsää”, sanoo Peter Gerstenmaier ortopedisten apuvälineiden ja protetiikan erikoisliike Soleus Oysta.

”Myös rahan kierto nopeutuu huomattavasti koska laskut ovat perillä vastaanottajalla heti. Kassavirta realisoituu näin nopeammin.” Tehokkuus ja kustannussäästöt ovat Maventan avulla selkeät. ”Kustannukset täysin eri luokkaa Maventan kanssa, paperilaskut maksavat kymmeniä kertoja enemmän yritykselle,” Gerstenmaier toteaa.

Soleus Oy, liiketunnukseltaan SoleusProteor, on ortopedisten apuvälineiden ja protetiikan erikoisliike ja apuvälinealan asiantuntija. Soleus Oy valmistaa ja myy yksilölliseen käyttöön tarkoitettuja, esteettisiä ja toimivia apuvälineitä, jotka on suunniteltu tukemaan joko pysyvästi tai väliaikaisesti tuki- ja liikuntaelimiä, ohjaamaan liikettä tai lievittämään kipua.

EL-parts


”Kun mitään ei lähde paperilla, säästöt ovat meillä vuositasolla viisinumeroinen summa.”

EL-Parts on uuden ajan sähkötukku, joka säästää Maventan verkkolaskutuksen ansiosta viisinumeroisen summan vuodessa. Pankkien toimintaan ja joustamattomuuteen pettyneinä EL-Parts haki uutta tapaa hoitaa laskutustaan, ja Maventan ratkaisu oli selvästi nopein, toimivin ja edullisin. ”EL-Partsin oma toiminta on läpinäkyvää ja nopeaa, ja samalla tavalla haluamme hoitaa laskutuksemme”, toteaa toimitusjohtaja Markus Eronen.

Maventa mahdollistaa laskutuksen yhdistämisen verkkokaupan ja varastonhallinnan järjestelmiin niin tehokkaasti, että ”lasku voi usein olla asiakkaan systeemissä jo ennen kuin tavara lähtee ulos ovesta.” ”Kaikkienhan pitää siirtyä sähköiseen laskutukseen, joten miksi viivästää sitä yhtään sen enempää,” Eronen ihmettelee monien yritysten hidasta verkkolaskutuksen käyttöönottoa. ”Suosittelemme Maventaa aktiivisesti myös omille asiakkaillemme.” Maventan avulla verkkolaskutus onnistuu ilmaiseksi niin suurille kuin pienillekin yrityksille.

EL-Parts, uuden ajan sähkötukku, on henkilökuntansa omistama yritys, joka ei nojaa vanhoihin joustamattomiin noutopisteisiin ja kalliisiin rakenteisiin. Yrityksellä on myös merkittävä määrä omaa maahatuontia, mikä lisää joustavuutta. EL-Partsin sähköisen kaupan osuus on yli 60% liikevaihdosta.

Amplit


”Meidän tarpeisiin Maventa on loistava. Laskutus nopeutui ja seuranta parani, laskutukselle on nyt monipuolisia vaihtoehtoja, ja mikä parasta: ratkaisun käyttö on helppoa. Suosittelen lämpimästi kaikille pk-yrityksille!”

Amplit tehosti laskutustaan verkkolaskutuksella Kun Amplit Oy:ssä otettiin käyttöön Visman toiminnanohjausjärjestelmä, kuultiin Visman asiantuntijoilta järjestelmään integroidusta edullisesta Maventa-verkkolaskutusratkaisusta. Visman ja Maventan ratkaisujen yhdistäminen sähköisessä laskutuksessa vastasi kaikkiin Amplit Oy:n laskutuksen vaatimuksiin.

”Maventa-verkkolaskutus valittiin meillä työkaluksi sähköiseen laskutukseen, koska se on paljon edullisempi ja helpompi ottaa käyttöön kuin muiden operaattoreiden ratkaisut. Lähetämme nyt Maventan kautta 30–40 laskua viikossa ja vastaanotamme noin 80 ostolaskua. Vastaanottamiemme verkkolaskujen määrä ei ole kovin suuri, sillä käytämme Maventan rinnalla tukkukumppaneidemme kanssa edelleenkin vanhaa, mutta työtä säästävää OVT-laskutustapaa”, kertoo Amplit Oy:n talouspäällikkö Aila Kattilakoski ja jatkaa: ”Meidän tarpeisiin Maventa on loistava. Laskutus nopeutui ja seuranta parani, laskutukselle on nyt monipuolisia vaihtoehtoja, ja mikä parasta: ratkaisun käyttö on helppoa. Suosittelen lämpimästi kaikille pk-yrityksille!”

Verkkolaskutukset edut Verkkolaskuissa on monia etuja: säästöt kustannuksissa ja rutiineissa sekä seurattavuus. Kaikista Visman ratkaisuista on rakennettu integraatio Maventa-verkkolaskutukseen, jotta asiakkaille sähköiseen laskutukseen siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa. ”Suora yhteys käyttämästämme Visman ratkaisusta Maventaan on toiminut hyvin. Se jättää välistä monta työvaihetta. Postittamiseen verrattuna laskujen seuranta on helppoa; näen netistä onko lasku mennyt perille”, Aila Kattilakoski kertoo.

Maventan etuna on mm. mahdollisuus lähettää liitteitä laskujen mukana. Pankkiverkon teknisistä rajoitteista johtuen sitä kautta ei voida lähettää liitetiedostoja. Maventalla, jos vastaanottajan verkko ei tue liitetiedostoja, liitetään verkkolaskutiedostoon uniikki linkki, jota seuraamalla vastaanottaja voi käydä noutamassa liitetiedostot. ”Kuten varmasti muillakin rakennusalan yrityksillä, meillä laskun mukana lähtee paljon liitteitä. Toimitamme asiakkaille mm. tuntilistoja tai laskukopioita. Laskutuksemme on hyvin avointa. Lähes jokaisessa laskussamme menee mukana joku liite. Emme olisi voineet siirtyä verkkolaskutukseen, mikäli liiteasia ei olisi ollut mahdollinen”, Aila Kattilakoski selvittää.

Amplit Oy:n verkkolaskutukseen siirtymistä vauhdittivat osaltaan asiakkaina olevien isojen toimijoiden vaatimukset. Nykyään verkkolaskutus kasvattaa suosiotaan myös tiedostettujen säästöjen takia: papereiden, kirjekuorien, tulostimen musteiden sekä postittamisen kulut voivat olla jopa 5 € per lasku (Lähde: www.maventa.fi). Verkkolaskutus pudottaa kulut minimiin. ”Maventan etuna on lisäksi joustavuus. Isommat toimijat voivat olla jäykkiä, eikä silloin säästöjä pääse syntymään. Maventan kanssa yrityksen ei tarvitse venyä, vaan laskujen lähetys- ja vastaanottoratkaisut on muokattavissa omiin tarpeisiin. Yllätyin todella kuinka helppoa Maventa-verkkolaskutus on – se on järki valinta.

Minulle sähköistymisen ja muunkin kehityksen puolesta puhuminen on vähän kuin missio”, Aila Kattilakoski hymyilee. Vuonna 1987 perustettu Amplit Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva talotekniikkayritys. Yritys sijoittuu Suomen kymmenen suurimman talotekniikkaurakoitsijan joukkoon ja työllistää 200 alansa ammattilaista. Amplitin toiminta kattaa monipuolisesti LVI-, sähkö-, teleprojektit sekä tieto- ja turvaverkot.

Örum

FHRA

Turner Door

Parketti Romanoff

Asvalttikallio Oy

V-S Isännöintitalo Oy